vrijdag 24 april 2020

Even ter info...

Beste ouders,

Vandaag is het vrijdag...de laatste dag van de schoolweek.
Dit is ook de dag waarop we alles herhalen wat we in de loop van de week gedaan hebben.
Werkjes kunnen ook afgewerkt worden, verhaaltjes nog eens extra verteld worden,...
In dit berichtje wens ik nogmaals het belang van 'het herhalen' bij jonge kinderen te benadrukken.


Index of /School-welkom/dagritmekaarten/Dagmar Stam

Ter info:

Jonge kinderen zijn gek op herhaling. Terwijl we als volwassenen vaak op zoek gaan naar variatie en nieuwe ervaringen, genieten kinderen juist van steeds weer hetzelfde. Als volwassene hebben we zoveel kennis, dat we gemakkelijk de gehele situatie of het hele verhaal kunnen overzien. Een kind moet meerdere keren hetzelfde verhaal horen of hetzelfde mee maken om het geheel te kunnen overzien. Hoe vaker je iets doet (of ziet of hoort), hoe beter je het zult herkennen en zelf kunt toepassen.
 
Herhaling is dus nodig zodat een kind de nieuwe leerstof zich eigen kan maken. Herhaling geeft een gevoel van veiligheid; kinderen ervaren dat ze de stof aankunnen en dat is goed voor hun zelfvertrouwen. 
Een oude volkswijsheid is dat je 7 keer moet leren en 7 keer zult vergeten. Er zit een groot verschil tussen het kennen en het herkennen van informatie. Als je informatie herkent, betekent dat nog niet dat je het kunt navertellen of kunt toepassen. Door herhaling wordt informatie op geslagen in het langetermijngeheugen. Door herhaling en training worden beetje bij beetje handelingen geautomatiseerd.


Aarzel dus zeker niet om eens terug te blikken op vorige berichten en filmpjes te herbekijken of een werkje te rug te maken, ....
Zeker de filmpje en activiteiten rond 'ik doe het helemaal zelf' kunnen zeer regelmatig aanbod komen.


Volgend weer gaan we verder met het project rond verkeer.

Jules met een fluovestje | Thema, Vervoer, Kinderen

Veel plezier en fijn weekend.

Hallo daar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten